13 november 2018

Even kijken bij de oosterburen




Over de landelijke weggetjes met prachtige herfstkleuren even naar Duitsland. De dichtstbijzijnde plaats van betekenis qua winkelaanbod is dan zo'n kleine 20 km rijden. Hemelsbreed is de grens nog geen 10 km bij ons vandaan. Wanneer je met een niet al te volle tank van huis gaat en in Duitsland tankt, verdien je wel wat. Ook bepaalde boodschappen zijn in Duitsland wat goedkoper (en zelden duurder), dus het ritje kost je zo in elk geval niets, boodschappen moet je toch doen.

Wanneer je de grens net gepasseerd bent kun je gelijk je buik al vol eten in een schnitzelparadijs als je dat zou willen:




Even doorrijden, de Eems over en dan tot het bedrijventerrein. Hier bevinden zich een aantal grote winkels als sportzaken, grote kledingzaak, supermarkt, tuincentrum, keukenzaak, autobedrijven, bakkerij en meer.

Grote supermarkt

En wat schetst onze verbazing?... Aan beide flanken staat voor de supermarkt een Nederlandse snackkar en beide hadden constant klandizie.


De 'Puntzak Vlaamse Friet'

en

een Hollandse viskar

Wat boodschappen gedaan en tja, je komt er altijd toch weer met meer uit dan je aanvankelijk verwachtte. Geen overdreven dingen, nee wel dingen die je anders een week later gekocht zou hebben, maar die aantrekkelijk geprijsd waren. Jammer genoeg had deze grote supermarkt slechts een zeer beperkt aanbod biologische produkten.

Als je eenmaal van het bedrijventerrein af bent en de weg weer vervolgt, kom je in een klein wel gezellig dorpje uit.

Conclusie: leuk voor een enkel keertje, maar niet zoals sommigen hier om ons heen die heel veel tot nagenoeg alles in Duitsland kopen. Dat het zo heel veel goedkoper is vonden wij nogal 'meevallen'.


Bestemming voor de volgende keer...

In elk geval rijden we bij een volgende gelegenheid nog een kilometer of zes verder, dat belooft een leuke plaats te zijn, een wat grotere mooie plaats. Ook wat meer 'bio' meen ik. We zullen het zien...

Gon


4 opmerkingen:

  1. Heeft ook voordelen naar een heel andere plek te verhuizen.
    Heel veel kijkplezier en op ontdekkingsreis.
    Leuk dat je weer blogjes schrijft

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hej Gonny, fijn dat jullie een mooi plekje in het noorden van ons land hebben gevonden. Leuk dat je ons weer meeneemt via het bloggen.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. zoek eens op biohof dan vind je misschien wel een biologische boerderijwinkel want volgens mij zijn die meer in duitsland dan hier in nederland. Ook ik winkel wel eens vaker in duitsland diervoer is er goedkoper en wasmiddelen ruimer assortiment meel en bloem goedkope verse gist en nog veel meer zaken. Veel plezier. groet mien

    BeantwoordenVerwijderen