12 april 2020

Lichtpuntje




En dan is het Pasen en geweldig weer. Het weer verzacht voor velen toch wel de Corona maat-  regelen. Als je niet perse binnen hoeft te blijven dan hè. 
Zelf hebben we weinig last van de maatregelen. Dit komt omdat we zo'n tien jaar in Zweden, in het zuiden van Lapland hebben gewoond. In het uiterste noorden van de provincie Jämtland, qua oppervlakte ongeveer even groot als Nederland.
Jämtland dus... zo goed als even groot dus... geen 17½ miljoen inwoners maar ca. 150.000.
Ver van familie en vrienden in Nederland, waar we twee keer per jaar 4-6 weken heen gingen in voor- en najaar.
In onze omgeving wel kennissen en vrienden, maar ook op afstand, zo van drie kwartier tot anderhalf uur rijden. Dan ben je veel meer op jezelf aangewezen en heb je niet alles "om de hoek". Wij hebben ervan genoten van die tien jaar, intens! Ik heb zelfs vaak heimwee. Maar het ging hier over het niet altijd kunnen zien van dierbaren. Het internet maakt dan veel goed. Zonder internet had ik het wel moeilijker gevonden. Het brengt alles toch dichtbij als je behoefte hebt aan contact met dierbaren.

Nu alweer een poosje terug in Nederland omdat dit beter voor ons is gezien gezondheid en het ouder worden. Alles weer om de hoek is dan veel waard. Geen ziekenhuis op 150 kilometer, maar om de hoek als het ware. Het is maar een voorbeeldje.
Anno 2020 hebben we met z'n allen noodgedwongen een ander leven gekregen omwille van de volksgezondheid en brengen we daarom de dagen op een andere manier door dan we gewend zijn in de hoop op controle over het virus.
Pasen is het feest van de wedergeboorte. Met dit als lichtpuntje wens ik iedereen een veilig Pasen. Doe voorzichtig, blijf gezond en geniet van dit feest.


.
Gon


4 opmerkingen:

  1. Jullie ook fijne paasdagen.
    En ik zeg maar zo, wees blij dat je gezond bent ipv klagen dat je niet alles kunt doen wat je wilt. Wat sommigen op het ogenblik door moeten maken die wel ziek worden!
    Doe ook voorzichtig Gon.
    Liefs Ineke

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hoi Gonny, wij hebben er ook geen moeite mee hoor. Genoeg bezigheden waarvoor we het huis niet uit hoeven. Als ik vrij ben, genieten we van het buiten zijn op een nagenoeg lege camping en dat is heerlijk omdat zelfs de hondjes uitlaten thuis al stress met zich meebrengt om iedereen te ontwijken. Goed te weten dat het goed gaat met jullie.
    Lieve groetjes van Piet en mij.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Fijne paasdagen. En fijn dat het goed met jullie gaat.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Nog een fijne paasdagen en helaas gaaat ons weekendje volgende week '
    in de Achterhoek niet door en hoop op later te gaan.
    Groetjes Janny

    Prachtig verhaal heb je geschreven

    BeantwoordenVerwijderen